onsdag 28 mars 2012

Föreläsningsshow med Raymond Ahlgren

Igår var jag på föreläsningsshow med Raymond Ahlgren på Kulturskolan i Gävle. Han berättade om sitt (svåra) liv, men menade att i alla situationer (även svåra) har alla ett val. Ett val att älta gamla saker och göra sig till ett offer eller gå vidare i livet. Idag är han 45 år och har fått ordning på sitt liv genom personlig utveckling.

Raymond flydde med sin familj (mitt i natten) från Chile till Mexico när han var 6 år. Hans pappa torterades till döds i fängelse och hans lillasyster dog. Han kom så småningom till Sverige. När han var 15 år träffade hans mamma en ny man och flyttade utomlands och själv sattes han på ett internat. Han hade då blivit en arg, ung man som då började dricka alkohol och använda droger. Det gjorde han i 17 år.

För 6 år sedan började Raymond vända sitt liv med personlig utveckling och började förstå att han hade ett val. Ett val att inte göra sig till ett offer för alla olyckliga omständigheter i sitt liv. Idag har han en "bättre attityd" (som han själv uttryckte det) och har ett bra liv. Han delade med sig av hur han har gjort och hoppas att det är något som vi i publiken kan ta åt sig och använda vid behov.

En enkel (i positiv mening) och mycket givande föreläsningsshow! Läs mer om honom på hans länk: http://www.raymondahlgren.se/.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar